Celozrnné mouky mají oproti bílým více živin a vlákniny.
Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček.
Špladovou mouku celozrnnou hrubě mletou přidáváme do klasických houskových knedlíků. Jsou pak trochu tmavší, pevnější a déle vás zasytí.
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší.
Chlebové mouky jsou tzv. zlatá střední cesta, něco mezi severem a jihem, mezi černou a bílou.
Z dvouzrnkové mouky upečete vláčné piškoty, bábovky a bublaniny, lívance, palačinky i cupcakes nebo rolády.
Celozrnná ječná mouka je vhodná na přípravu lívanců, nekynutých placek
Celozrnná hrubá mouka je vhodná na domácí knedlíky, halušky, noky, šišky i třená těsta.
Chlebová mouka pšeničná - skvělý parťák při pečení chlebů, housek, rohlíků, pizzy či buchet.
Pšeničná mouka plohrubá- ideální k přípravě litých těst, na bábovky, perníky, makovníky a bublaniny.
Jemná krupice z tvrdozrnné pšenice. Krupice je vhodná na přípravu domácích nudlí a jiných těstovin, na knedlíky a noky. Výborná je i na sladko jako jemná snídaňová kaše....
Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy…
Nastavení