Česká rodinná firma s více než třicetiletou tradicí

Racio Food

Obsah:

  1. Úvod
  2. Definice
  3. Benefity pro naši planetu
  4. Benefity pro zdraví
  5. Pro koho jsou určeny
  6. Vysoce zpracované potraviny
  7. Doporučení – proč jíst RF
  8. Seznam produktů RF

1. Úvod

Kdo z Vás by chtěl dostat infarkt, být ochrnutý na půl těla po mozkové příhodě, nebo čelit rakovině?

Věda o výživě se rychle vyvíjí v posledních letech a má dramatický závěr – většině těchto nemocí je možno předejít změnou stravovacích návyků. Nikdy v minulosti jsme nedisponovali tolika vědecky podloženými informacemi o zdravém životním stylu jako nyní. Nyní víme, které potraviny máme jíst, abychom si zlepšili zdraví a vyhnuli se tak chorobám dnešních dní.

Nikdy nebylo tolik naléhavých důvodů k tomu, abyste se rozhodli pro nový životní styl Racio Food. Teď je ten nejvhodnější čas rozhodnout se pro změnu stravovacích návyků a začít.

Racio Food – zvol si to nejlepší, zvyk to brzy změní na příjemné a snadné. Nechceme chránit přírodu, chceme vytvořit prostředí, kde již příroda nebude potřebovat ochranu.

2. Co je RF – definice

Racio Food označuje celé nutričně bohaté potraviny, jejichž unikátní substance působí synergicky na zdraví konzumenta.  V žádném případě nemohou být nahrazeny potravinovými doplňky.

Co tvoří základ RF:

  • ovoce, zelenina, luštěniny, sójové výrobky, celozrnné obiloviny, ořechy, semena, nízkotučné mléčné výrobky

Jako doplněk v menším množství

  • ryby, drůbeží maso, červené maso, orgánové maso

Standardy pro udělení loga:

  1. Při pravidelné konzumaci musí přinášet zdravotní benefity (zdravotní, výživová tvrzení)
  2. Musí být šetrné k životnímu prostředí
  3. Musí mít vysoký obsah nutrientů
  4. Více než 70 % musí být rostlinného původu
  5. Nesmí být geneticky modifikovaná
  6. Nesmí obsahovat potenciálně škodlivá aditiva (éčka)
  7. Nesmí obsahovat více než 10 g přidaného cukru (100 g u pevných výrobků a 5 g přidaného cukru a 100 g u tekutých)
  8. Nesmí obsahovat více než 150 mg soli na 100 g
  9. Nesmí obsahovat více než 10 g nasycených mastných kyselin na 100 g (méně než 10 % EH)
  10. Nesmí obsahovat více než 0,1 g / 100 g nebo 1 % EH trans mastných kyselin
  11. Nesmí obsahovat více než 10 položek (vyjma přidaných zdraví prospěšných látek – vitamínů, minerálů, vlákniny, bylin, koření).