V Akademii kvality potravin se dozvíte, jak potraviny ovlivňují Vaše zdraví. Dozvíte se, kterým potravinám se vyhýbat a naopak, které jsou rozhodující pro Vaše zdraví a dlouhověkost.
Dokonce si sami a zdarma můžete na naší kalkulačce – nutriskóre spočítat, jakou kvalitu má Váš oblíbený produkt. Postupně se také dozvíte, jaké konkrétní potraviny jsou ideální při různých onemocněních.
dlouhověkost | zdraví | nemoc | předčasná úmrtí | |
nutričně bohaté potraviny |
Neutrální potraviny | Rafinované potraviny Prázdné kalorie |
||
A | B | C | D | E |
Funkční potraviny fermentované, naklíčené, obohacené o vitamíny a minerály | ovoce, zelenina, luštěniny, ořechy, semena, sójové výrobky, ryby, celozrnné obiloviny, nízkotučné mléčné výrobky | šunka, ovocné šťávy, červené maso, sýry, tučné mléčné výrobky | bílé pečivo, uzeniny, lahůdky (hodně cukru, soli, fosfátů, kalorií a vysoký glykemický index) | slazené napoje, cukrovinky |
Konzumovat bez omezení | Základ jídelníčku | Konzumujte příležitostně | Omezit konzumaci | Omezit konzumaci, nejlépe vyloučit |