Česká rodinná firma s více než třicetiletou tradicí

Cukr – bílé zlato, nebo bílý jed?

Surovinou, která je pro výrobu cukru u nás nejpoužívanější, je cukrová řepa. Vyrábí se z ní bílý cukr, který vzniká procesem zvaným rafinace, při kterém přichází o všechny minerální látky.

Cukr – bílé zlato, nebo bílý jed??

Surovinou, která je pro výrobu cukru u nás nejpoužívanější, je cukrová řepa. Vyrábí se z ní bílý cukr, který vzniká procesem zvaným rafinace, při kterém přichází o všechny minerální látky.

Z cukrové třtiny se vyrábí cukr přírodnítřtinový, který není tak vysoce rafinovaný jako cukr bílý, takže si zachovává minerální látky jako je vápník, hořčík, železo, fosfor, draslík, zinek, vitaminy skupiny B a enzymy.

Bílý cukr – 21 způsobů, kterými může při nadměrné konzumaci poškodit Vaše zdraví

  1. Cukr může způsobit problémy gastrointestinálního traktu zahrnující: kyselost zažívacího ústrojí, poruchy trávení, maloabsorpci u pacientů se střevním onemocněním, je zde zvýšené riziko Crohnovy choroby a ulcerózní kolitidy
  2. Cukr může způsobit kyselost slin, zubní kaz a paradentózu
  3. Cukr výrazně napomáhá nekontrolovatelnému růstu kvasinky Candidy albicans (kvasinkové infekce)
  4. Cukr může způsobit žlučové kameny
  5. Cukr může způsobit zánět slepého střeva
  6. Cukr může způsobit hemoroidy, zácpu
  7. Cukr může přispívat k osteoporóze
  8. Cukr může snižovat hladiny vitaminu E
  9. Cukr může zvyšovat systolický krevní tlak
  10. Cukr může způsobovat ospalost a sníženou aktivitu u dětí
  11. Cukr může způsobit toxemii během těhotenství
  12. Cukr může přispět ke vzniku ekzémů u dětí
  13. Cukr může ovlivnit stárnutí pokožky změnou struktury kolagenu
  14. Cukr snižuje činnost enzymů
  15. Cukr může způsobit ledvinové kameny
  16. Cukr může poškodit slinivku
  17. Cukr může způsobit bolesti hlavy, včetně migrény
  18. Cukr může způsobit deprese
  19. Cukr je návyková látka, závislost na cukru lze přirovnat k závislosti na jakékoli jiné droze
  20. Cukr může zvýšit riziko vzniku dny
  21. Strava s vysokým obsahem cukru zvyšuje výskyt volných radikálů a oxidační stres, což vede k většímu výskytu rakoviny