Česká rodinná firma s více než třicetiletou tradicí

Akademie kvality potravin

V Akademii kvality potravin se dozvíte, jak potraviny ovlivňují Vaše zdraví. Dozvíte se, kterým potravinám se vyhýbat a naopak, které jsou rozhodující pro Vaše zdraví a dlouhověkost.

Dokonce si sami a zdarma můžete na naší kalkulačce – nutriskóre spočítat, jakou kvalitu má Váš oblíbený produkt. Postupně se také dozvíte, jaké konkrétní potraviny jsou ideální při různých onemocněních.

Kvalita potravin

dlouhověkost zdraví   nemoc předčasná úmrtí

nutričně bohaté potraviny
Neutrální potraviny Rafinované potraviny
Prázdné kalorie
A B C D E
Funkční potraviny fermentované, naklíčené, obohacené o vitamíny a minerály ovoce, zelenina, luštěniny, ořechy, semena, sójové výrobky, ryby, celozrnné obiloviny, nízkotučné mléčné výrobky šunka, ovocné šťávy, červené maso, sýry, tučné mléčné výrobky bílé pečivo, uzeniny, lahůdky (hodně cukru, soli, fosfátů, kalorií a vysoký glykemický index) slazené napoje, cukrovinky
Konzumovat bez omezení Základ jídelníčku Konzumujte příležitostně Omezit konzumaci Omezit konzumaci, nejlépe vyloučit