Česká rodinná firma s více než třicetiletou tradicí

Špenátové lasagne se žampióny

Suroviny

  • 400 g žampiónů
  • 450 g listového špenátu
  • 9 plátku lasagní (180 g)
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 200 g strouhaného sýru (např. parmezán)
  • 60 g cibule (1 ks)
  • 5 g česneku (1 ks stroužku)
  • 10 ml olivového oleje
  • máslo na vymazání
  • muškátový oříšek, pepř, sůl

Postup

Cibuli i stroužek česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Špenát si připravíme, buď čerstvý nebo rozmrazíme. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji nejprve zesklovatíme cibuli s česnekem a přidáme žampióny, dusíme asi 5 až 8 minut do změknutí. Poté přidáme špenát, dusíme dalších 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Do zapékací mísy, která je vymazaná máslem, vrstvíme střídavě lasagne a připravenou náplň. Zalijeme smetanou, zasypeme strouhaným sýrem a dáme péct do rozehřáté trouby na 200 °C na 35 minut.

Porce pro 2 osoby