+420 558 436 181 kalma@kalma.cz

Česká rodinná firma s více než třicetiletou tradicí

Boloňské špagety s Tempehem

Suroviny

  • 200 g Tempehu Asia nebo Lupina
  • 150 g celozrnných špaget
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1 menší mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • pepř
  • bazalka a sýr na ozdobení

Postup

Na olivovém oleji opečeme česnek, cibuli a mrkev. Přidáme nakrájený nebo nastrouhaný tempeh a za stálého míchání osmahneme dohněda. Přidáme rajčata a cukr. Přivedeme k varu a snížíme teplotu, za stálého míchání necháme povařit cca 15 min. Dochutíme solí a pepřem a celou směs pomixujeme.

Uvaříme těstoviny, přelijeme je hotovou omáčkou, posypeme sýrem a dozdobíme lístky bazalky.