Česká rodinná firma s více než třicetiletou tradicí

Cibulačka s Tempehem

Suroviny

  • 40 g Tempehu Asia nebo Lupina - Nakupte na e-shopu
  • 60 g bílé cibule (1 ks)
  • 100g pórku (1/2 ks)
  • koření: libeček, 1 lžička mletého kmínu, čerstvá šalvěj, sůl a bílý pepř
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička miso pasty - Nakupte na e-shopu
  • 5 g česneku (1 stroužek)
  • 5 ml olivového oleje

Postup

Na oleji zpěníme do zlatova cibuli, na kolečka nakrájený pórek, utřený česnek a šalvěj. Následně přidáme zeleninový vývar. Polévku dochutíme kořením, popřípadě miso pastou a na talíři podáváme s plátky tempehu. Tempeh můžete krátce ogrilovat na sucho v tousteru nebo na nepřilnavé pánvi.

K polévce podáváme žitný chléb.

Produkty z tohoto receptu:

Tempeh Asia

detail produktu